Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Η Konica Minolta λανσάρει τη νέα γενιά πολυλειτουργικών συσκευών bizhub i-Series

Konica Minolta BGR
Πληροφορίες Επιχείρησης

Η Konica Minolta Business Solutions Europe μόλις ανακοίνωσε τους διαδόχους των πολυβραβευμένων bizhub i-Series MFP (πολυλειτουργικοί εκτυπωτές) και SFP (εκτυπωτές μίας λειτουργίας). Η νέα εκτεταμένη γκάμα 21 συσκευών (επτά έγχρωμων A3, πέντε έγχρωμων A4, έξι ασπρόμαυρων A3 και τριών ασπρόμαυρων A4), περιλαμβάνει χαρακτηριστικά και λειτουργικότητα που θέτουν στην πρώτη γραμμή την αυξημένη ανάγκη για ασφάλεια και ευκολία χρήσης στον σύγχρονο χώρο εργασίας.

Ενισχυμένη ασφάλεια

Μόλις το 11% των οργανισμών με 250 έως 499 υπαλλήλους και το 27% με 500 έως 999 υπαλλήλους έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ασφάλεια της υποδομής εκτύπωσής τους, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Quocirca ‘The Print Security Landscape, 2023’. Η νέα σειρά bizhub i-Series της Konica Minolta ανταποκρίνεται στα θέματα που αφορούν στην ασφάλεια των εκτυπώσεων με μια νέα προηγμένη αναβάθμιση υλικού και λογισμικού που παρέχει ακόμη μεγαλύτερη προστασία από κακόβουλες δραστηριότητες. Η νέα σειρά παρέχει γρήγορη πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια σε ολόκληρο τον οργανισμό. Παράλληλα, επιτρέπει σε όλους τους χρήστες να είναι σε εγρήγορση για τυχόν παραβιάσεις ώστε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Με τη νέα λειτουργία “Authentication Attack Detection”, είναι πλέον δυνατός ο αποκλεισμός των μη εξουσιοδοτημένων ενεργειών που προέρχονται από brute force attacks. Τα brute force attacks αποτελούν μια από τις σημαντικότερες απειλές στην ασφάλεια και αυξάνονται κατά 160% ετησίως. Σε περίπτωση που γίνει μια τέτοια προσπάθεια παραβίασης, με τη νέα λειτουργία ο υπεύθυνος IT ενημερώνεται και μπορεί να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες.

Εάν οι οργανισμοί επιλέξουν επιπλέον προστασία με το antivirus BitDefender, προστίθενται επιπλέον επίπεδα ασφάλειας για διαφορετικά target-groups. Το BitDefender αποτρέπει τη διάδοση κακόβουλου λογισμικού σε άλλες συνδεδεμένες συσκευές στο δίκτυο και διασφαλίζει ότι το MFP δεν θα γίνει εφαλτήριο για την απώλεια εταιρικών πληροφοριών. Σε περίπτωση εντοπισμού απειλής, το antivirus διασφαλίζει ότι ο υπεύθυνος IT θα ειδοποιηθεί αμέσως μεταδίδοντας πληροφορίες σχετικά με τον τύπο και την προέλευση της απειλής, ενώ οι τελικοί χρήστες μπορούν να δουν την τρέχουσα κατάσταση του antivirus μέσω της αρχικής οθόνης.

Βελτιωμένη ευκολία χρήσης

Κάθε νέο μοντέλο bizhub i-Series έχει βελτιωμένη και ακόμη πιο έξυπνη πλατφόρμα χρήσης από την προηγούμενη γενιά. Οι εφαρμογές μπορούν τώρα να ομαδοποιηθούν σε φακέλους ανά θέμα ή κατά συχνότητα χρήσης, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Drag & Drop, όπως στα smartphone. Αυτό διευκολύνει τη γρήγορη πρόσβαση, ειδικά όταν υπάρχουν πολλές εφαρμογές. Επιπλέον, χρήσιμες λειτουργίες που χρησιμοποιούνται πολύ συχνά, και προηγουμένως έπρεπε να εγκατασταθούν μέσω του MarketPlace, είναι πλέον προεγκατεστημένες στη συσκευή, αυξάνοντας έτσι την ευκολία για τον χρήστη.

Τα νέα μοντέλα απλοποιούν επίσης τη διαδικασία σύνδεσης για πελάτες που χρησιμοποιούν το Microsoft Azure (Microsoft Entra ID) ή το Google Workspace και προσφέρουν την ευκαιρία να συνδεθούν στα αρχεία ή τους φακέλους τους με τη χρήση Single Sign-On (SSO).

Η επιλογή προσθήκης τεσσάρων προαιρετικών κασετών τροφοδοσίας χαρτιού ή το πολύ τριών για τις συσκευές A4, αυξάνει τη χωρητικότητα του χαρτιού, διασφαλίζοντας την επεξεργασία περισσότερων διαφορετικών μέσων σε μία εργασία εκτύπωσης, καθώς μειώνει τη συχνότητα με την οποία χρειάζεται αναπλήρωση χαρτιού. Ταυτόχρονα, βελτιώθηκε η λειτουργία «Automatic Media Detection», η οποία είναι διαθέσιμη προαιρετικά για τις συσκευές A3 (εκτός των bizhub C451i, bizhub C551i, bizhub C651i και bizhub C751i για τις οποίες είναι στάνταρ). Η ανίχνευση βασίζεται σε δύο ειδών αισθητήρες, υπέρηχους (για φακέλους) και οπτικούς αισθητήρες (με βάση την ποσότητα του εκπεμπόμενου και ανακλώμενου φωτός). Αυτό επιτρέπει στη συσκευή να ανιχνεύει αυτόματα τον τύπο χαρτιού (απλό, λεπτό, χοντρό, φάκελος, ανακυκλωμένο, coated, index και χρωματιστό) στο οποίο εκτυπώνεται, με αποτέλεσμα την ομαλή τροφοδοσία χαρτιού.

O Olaf Lorenz, General Manager, International Marketing Division στην Konica Minolta Business Solutions Europe, αναφέρει: «Συνεχίζουμε να αναθεωρούμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι πολυλειτουργικές συσκευές για τις επιχειρήσεις, έτσι ώστε η νέα σειρά bizhub i-Series να αυξάνει την παραγωγικότητα. Η σειρά είναι ακόμα πιο ευέλικτη και απλή στη χρήση και προσαρμόζεται εύκολα στις ανάγκες οποιουδήποτε χώρου εργασίας. Με τις νέες ενισχυμένες δυνατότητες ασφαλείας οι χρήστες θα είναι σίγουροι ότι οι πληροφορίες τους προστατεύονται.»

Οι νέες συσκευές της σειράς bizhub i-Series είναι:

Έγχρωμες A3: bizhub C251i, bizhub C301i, bizhub C361i, bizhub C451i, bizhub C551i, bizhub C651i, bizhub C751i

Ασπρόμαυρες A3: bizhub 301i, bizhub 361i, bizhub 451i, bizhub 551i, bizhub 651i, bizhub 751i

Έγχρωμες A4: bizhub C3301i, bizhub C3321i, bizhub C3351i, bizhub C4001i, bizhub C4051i,

Ασπρόμαυρες A4: bizhub 4051i, bizhub 4701i, bizhub 4751i