Αναδυόμενες Tεχνολογίες

Τα έσοδα από την περιαγωγή IoT θα ξεπεράσουν τα $2 δισ.

iot-devices

Ροές πρόσθετων εσόδων αναμένεται να δημιουργήσει για τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών το Internet of Things. Νέα μελέτη της Juniper Research διαπιστώνει ότι τα έσοδα από την περιαγωγή IoT θα αυξηθούν από $1,1 δισ. το 2024, σε $2,2 δισ. το 2029.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το 5G θα λειτουργήσει ως καταλύτης για τον διπλασιασμό των εσόδων, που προέρχονται από την περιαγωγή δεδομένων IoT. “Το 5G και οι συσκευές IoT θα συμβάλουν καθοριστικά στην αύξηση των εσόδων των παρόχων. Μάλιστα, τα εν λόγω έσοδα θα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 40% των συνολικών εσόδων της αγοράς έως το 2029, παρά το γεγονός ότι αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 10% των συνδέσεων περιαγωγής IoT.

Juniper Research: Τα έσοδα από την περιαγωγή IoT θα αυξηθούν από $1,1 δισ. το 2024 σε $2,2 δισ. το 2029

Οι συντάκτες της έκθεσης υπογραμμίζουν ότι οι βελτιωμένες με 5G υπηρεσίες περιαγωγής, οι οποίες παρέχουν καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών για περιπτώσεις χρήσης 5G IoT, όπως οι Ultra Reliable Low Latency Communications (URLLC), θα είναι το κλειδί για αυτήν την αύξηση των εσόδων (Juniper Research, Global IoT Roaming Market 2024-2029).

Χρεώσεις για πρόσβαση σε περιαγωγή

Ένα ενδιαφέρον εύρημα της έρευνας είναι ότι, καθώς θα απαιτείται περιαγωγή ενισχυμένη με 5G για την παροχή υπηρεσιών κρίσιμης σημασίας, οι φορείς εκμετάλλευσης θα μπορούν να εφαρμόζουν premium τιμολόγηση σε αυτές τις συνδέσεις.

Η έρευνα προσδιόρισε τη συνδεσιμότητα URLLC ως ζωτικής σημασίας, καθώς είναι απαραίτητη για κρίσιμες περιπτώσεις χρήσης σε πραγματικό χρόνο, όπως η συντήρηση που βασίζεται στο IoT σε συνδεδεμένα οχήματα, λόγω της αυξημένης αξιοπιστίας της.

Αύξηση εσόδων

Η έκθεση διαπίστωσε, επίσης, ότι η εισαγωγή βελτιωμένης συνδεσιμότητας θα απαιτήσει την ανάπτυξη του συστήματος διεύθυνσης περιαγωγής μεταξύ των τμημάτων δικτύου. Τα τμήματα δικτύου είναι διαχωρισμένα, ανεξάρτητα τμήματα ενός δικτύου 5G, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά για μια συγκεκριμένη περίπτωση χρήσης ή σύνολο χρηστών.

Θα είναι απαραίτητο το προηγμένο σύστημα διεύθυνσης περιαγωγής για να κατευθύνει τις συνδέσεις IoT στο σωστό τμήμα δικτύου, με βάση την περίπτωση χρήσης, εξασφαλίζοντας βελτιστοποιημένη ποιότητα υπηρεσιών.

Ο συγγραφέας της έρευνας, Alex Webb, τονίζει: “Για να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις απαιτήσεις ποιότητας της υπηρεσίας, οι φορείς εκμετάλλευσης πρέπει να παρέχουν στις επιχειρήσεις εργαλεία, που τους επιτρέπουν να εισάγουν τις απαιτήσεις συνδεσιμότητας τους, δίνοντας τη δυνατότητα στους παρόχους να κατευθύνουν τις συνδέσεις περιαγωγής IoT στο βέλτιστο τμήμα δικτύου”.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα για την αγορά περιαγωγής IoT αφορά 60 χώρες και περιέχει περισσότερα από 22.000 στατιστικά στοιχεία σε μια περίοδο πέντε ετών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότερα