Αναδυόμενες Tεχνολογίες

Η τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στον οικονομικό σχεδιασμό

artificial-intelligence-1070

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχει κατακτήσει σχεδόν κάθε κλάδο, καθώς τόσο οι εταιρείες, όσο και οι καταναλωτές, επιθυμούν να αξιοποιήσουν την αποτελεσματικότητα της. Εργασίες, όπως η ανάλυση δεδομένων, η μεταγραφή, η υποστήριξη πελατών και άλλες, ενδιάμεσα μπορούν να εκτελεστούν χρησιμοποιώντας AI για να μειώσουν το χρόνο στα αποτελέσματα κατά τάξεις μεγέθους. Ο οικονομικός σχεδιασμός δεν αποτελεί εξαίρεση.

Σύμφωνα με έρευνα της F2 Strategy, περισσότερες από τις μισές εταιρείες διαχείρισης πλούτου έχουν ήδη σε εξέλιξη ένα έργο τεχνητής νοημοσύνης. Ενδιαφέρονται για προγνωστικές αναλύσεις σχετικά με τις συνθήκες της αγοράς και τις αλλαγές τίτλων με την πάροδο του χρόνου, οπτική αναγνώριση χαρακτήρων για την ανάλυση εγγράφων, αυτοματοποίηση ροής εργασίας, chatbots και πολλά άλλα.

Περισσότερες από τις μισές εταιρείες διαχείρισης πλούτου έχουν ήδη σε εξέλιξη ένα έργο τεχνητής νοημοσύνης

Οι δυνατότητες είναι σαφείς - η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μειώσει τον ανθρώπινο χρόνο που δαπανάται σε αυτές τις εργασίες έως και 90%. Ταυτόχρονα, πάνω από το 60% των επιχειρήσεων δηλώνουν ότι χρειάζονται περισσότερη εκπαίδευση σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη. Έτσι, ενώ η ανοδική πορεία είναι αναμφισβήτητη, η αξία σε σύγκριση με τον κίνδυνο είναι λιγότερο σαφής.

“Αυτή η δυναμική είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον οικονομικό σχεδιασμό, όπου το διακύβευμα είναι υψηλότερο – τα χρήματα οικογενειών και ατόμων κινδυνεύουν άμεσα. Ενώ οι εξατομικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης πλούτου συνήθως απευθύνονται σε άτομα υψηλού οικονομικού status, η τεχνητή νοημοσύνη καθιστά δυνατή την προσφορά αυτών των υπηρεσιών σε μια ευρύτερη ομάδα ανθρώπων”, αναφέρει η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Check Point Research.

Mια νέα αγορά

Οι σύμβουλοι μπορούν να αναπτύξουν προφίλ πελατών και να παραδώσουν εξατομικευμένα σχέδια με βάση την ηλικία, τα περιουσιακά στοιχεία, τους κινδύνους, τους στόχους και τις ανάγκες σε πολύ λίγο χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να το προσφέρουν σε περισσότερους ανθρώπους. Αυτό αντιπροσωπεύει μια νέα αγορά για τους διαχειριστές πλούτου, αλλά και μια μεγαλύτερη δεξαμενή κινδύνων.

Κίνδυνοι ασφάλειας

Όπως προειδοποιούν οι ειδικοί της CPR, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι οι φορείς απειλής χρησιμοποιούν επίσης AI. «Προσφέρει στους επιτιθέμενους τα ίδια ακριβώς οφέλη - είναι ένας πολλαπλασιαστής δύναμης, που τους επιτρέπει να αυξήσουν την κλίμακα και την αποτελεσματικότητα των εκστρατειών τους. Μπορούν ακόμη και να δηλητηριάσουν το ίδιο το μοντέλο AI για να αποκαλύψουν ευαίσθητες πληροφορίες ή να παραδώσουν κακόβουλα αποτελέσματα”, τονίζει η εταιρεία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της εταιρείας, οι ίδιοι εργαζόμενοι, που δεν είναι επαρκώς εκπαιδευμένοι, μπορούν ακούσια να εκθέσουν ευαίσθητες πληροφορίες μέσω των πληροφοριών που εισάγουν σε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία στη συνέχεια τις ενσωματώνουν στις δραστηριότητες μηχανικής μάθησης. Μάλιστα, ήδη υπάρχουν περιπτώσεις, όπου αυτό ακυρώνει αξιώσεις πνευματικής ιδιοκτησίας.

“Ως εκ τούτου, οι έλεγχοι ασφαλείας πρέπει να ενσωματώνονται σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής της τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των εργαζομένων. Πριν χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε εργαλείο AI, οι οργανισμοί πρέπει να κατανοήσουν την ταξινόμηση απορρήτου όλων των δεδομένων που ενδέχεται να εισαχθούν, την πηγή των δεδομένων που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των εργαλείων AI και τις ιδιαιτερότητες των πρωτοκόλλων ασφαλείας, που εφαρμόζονται για την προστασία ευαίσθητων πληροφοριών. Αυτό πρέπει να αποτελεί μέρος της ανάπτυξης AI από την πρώτη μέρα”, καταλήγει η εταιρεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότερα