Αναδυόμενες Tεχνολογίες

Έσοδα $279 δισ. θα δημιουργήσει το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης έως το 2027

ai-technology-artificial

Έκρηξη της αγοράς software Τεχνητής Νοημοσύνης αναμένεται τα επόμενα χρόνια, με την IDC να προβλέπει ότι η παγκόσμια αγορά λογισμικού AI θα αυξηθεί από τα $64 δισ. το 2022 σε σχεδόν $251 δισ. το 2027. Η αύξηση αυτή ισοδυναμεί με μέσο σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 31,4%. Η πρόβλεψη για το λογισμικό με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη περιλαμβάνει πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης, εφαρμογές ΑΙ, λογισμικό υποδομής συστήματος AI (SIS) και λογισμικό Ανάπτυξης και Ανάπτυξης Εφαρμογών AI (AD&D), εξαιρουμένων των πλατφορμών τεχνητής νοημοσύνης.

Ωστόσο, δεν περιλαμβάνει πλατφόρμες και εφαρμογές Generative AI, για τις οποίες η IDC προέβλεψε πρόσφατα ότι θα αποφέρουν έσοδα $28,3 δισ. το 2027, τοποθετώντας συνολικά τα έσοδα του κλάδου στα $271 δισ.

“Η δυναμική πίσω από τις επενδύσεις σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και αυτοματισμού παραμένει ακλόνητη, παρά την οικονομική αβεβαιότητα και τη μεταβαλλόμενη δυναμική της αγοράς. Οι επιχειρήσεις συνειδητοποιούν ότι η χρήση τεχνολογίας αιχμής δεν είναι μόνο στρατηγική αναγκαιότητα, αλλά και κρίσιμος παράγοντας για την επίτευξη μακροπρόθεσμης επιτυχίας”, αναφέρει η εταιρεία ερευνών.

Σύμφωνα με την IDC, τους επόμενους 12 μήνες, περίπου το ένα τρίτο των εταιρειών απαντά ότι θα προτιμήσει να αγοράσει λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης από έναν προμηθευτή ή να χρησιμοποιήσει εσωτερική υποστήριξη μαζί με λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, που παρέχεται από τον προμηθευτή για συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης ή τομείς εφαρμογής.

“Αυτό υποδηλώνει μια αυξανόμενη ζήτηση για λύσεις τεχνητής νοημοσύνης και υπογραμμίζει την ανάγκη για προσαρμοσμένες προσεγγίσεις με βάση τις ατομικές επιχειρηματικές απαιτήσεις”, σχολιάζει η εταιρεία.

Ζωτικής σημασίας

“Παρά τις πιθανές προκλήσεις και τους κινδύνους, η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης θα συνεχίσει να είναι ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική προστασία των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους και την παραμονή μπροστά από τον ανταγωνισμό”, τονίζει η IDC.

Σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας, το AI Applications είναι αυτήν τη στιγμή η μεγαλύτερη κατηγορία λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ένα τρίτο των συνολικών εσόδων της αγοράς το 2023. Η κατηγορία περιλαμβάνει τη συνεργασία, τη ροή εργασιών και τη διαχείριση περιεχομένου, τη διαχείριση εταιρικών πόρων (ERM), τη διαχείριση αλυσίδας εφοδιασμού, την παραγωγή και τις λειτουργίες, τη μηχανική και εφαρμογές διαχείρισης σχέσεων με πελάτες (CRM).

Η αύξηση των εσόδων στην κατηγορία Εφαρμογές AI θα ακολουθήσει τη συνολική αγορά με πενταετή CAGR 21,1%.

Η δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία όσον αφορά τα έσοδα του 2023 είναι οι Πλατφόρμες Τεχνητής Νοημοσύνης. Με τον δεύτερο ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης κατά την περίοδο πρόβλεψης 2023-2027 (35,8% CAGR), οι πλατφόρμες AI θα είναι η ισχυρότερη κατηγορία εσόδων για το μεγαλύτερο μέρος της πρόβλεψης.

Οι δύο μικρότερες κατηγορίες - AI Systems Infrastructure Software (AI SIS) και AI Application Development and Deployment (AI AD&D) - θα αυξήσουν τα έσοδα ταχύτερα από τη συνολική αγορά με πενταετή CAGR 32,6% και 38,7%, αντίστοιχα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότερα