Τεχνολογία - Πληροφορική

Η απάτη στο ηλεκτρονικό εμπόριο θα ξεπεράσει τα $44 δισ. το 2024

online_payment_failure-1170x780

“Εκθετική” είναι η αύξηση των περιστατικών απάτης στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Μια νέα μελέτη από την Juniper Research αποκαλύπτει ότι η αξία της απάτης στο ηλεκτρονικό εμπόριο θα αυξηθεί το 2024 στα $44 δισ. Οι ηλεκτρονικές απάτες θα συνεχίσουν και τα επόμενα χρόνια να απασχολούν έντονα τον χώρο του e-commerce, αφού, με ορίζοντα το 2029, η αξία τους θα αυξηθεί σε $107 δισ., καταγράφοντας αύξηση 141%.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη τροφοδοτεί την πολυπλοκότητα των επιθέσεων σε όλο το οικοσύστημα του ηλεκτρονικού εμπορίου, με τη χρήση deepfakes, που δημιουργούνται με χρήση AI για την καταπολέμηση των συστημάτων επαλήθευσης, να αποτελεί βασική απειλή.

Με ορίζοντα το 2029, η απάτη στο ηλεκτρονικό εμπόριο θα υπερβεί τα $107 δισ. το 2029

Αυτή η απειλή, σε συνδυασμό με τα αυξανόμενα επίπεδα “φιλικής απάτης”, όπου η απάτη διαπράττεται από τον ίδιο τον πελάτη, όπως η απάτη επιστροφής χρημάτων, απειλεί ολοένα και περισσότερο την κερδοφορία των εμπόρων, που δραστηριοποιούνται στις online πωλήσεις.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα (σ.σ. Global Merchant Fraud Prevention Market 2024-2029), η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από ψηφιακούς απατεώνες απειλεί - όλο και πιο συχνά - την ομαλή ροή των ηλεκτρονικών πωλήσεων. Οι αναλυτές εξηγούν ότι η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει στους απατεώνες να παραμένουν μπροστά από τα μέτρα ασφαλείας και να διαπράττουν εξελιγμένες επιθέσεις σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Πώς δρουν

Δημιουργώντας αξιόπιστα μηνύματα και μεγάλο αριθμό συνθετικών ταυτοτήτων, η τεχνητή νοημοσύνη διευκολύνει τις επιθέσεις υψηλότερης ποιότητας με πρωτοφανή συχνότητα. Αυτές οι τεχνολογίες είναι επίσης εξαιρετικά επεκτάσιμες, παρέχοντας τη δυνατότητα στους απατεώνες να αυτοματοποιούν σε μεγάλο βαθμό τις επιθέσεις τους και να κατακλύζουν τα συστήματα πρόληψης, που βασίζονται σε κανόνες.

Ο συγγραφέας της έκθεσης Thomas Wilson εξηγεί: “Οι έμποροι ηλεκτρονικού εμπορίου πρέπει να επιδιώξουν να ενσωματώσουν συστήματα πρόληψης απάτης, που προσφέρουν δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, για τον γρήγορο εντοπισμό των αναδυόμενων τακτικών. Αυτό θα αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικό στις ανεπτυγμένες αγορές, όπου οι μεγαλύτεροι έμποροι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να γίνουν στόχος απάτης, όπως ο έλεγχος κλεμμένων πιστωτικών καρτών”.

Πώς πρέπει να αντιδράσουν οι έμποροι

Οι έμποροι χρησιμοποιούν αυτές τις ίδιες τεχνολογίες για να αναγνωρίσουν τα αναδυόμενα μοτίβα απάτης και να αντιδράσουν σε πραγματικό χρόνο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι έμποροι πρέπει να εργαστούν για να ενσωματώσουν τη βιομετρική ταυτότητα στις διαδικασίες ολοκλήρωσης αγοράς για περαιτέρω ασφάλεια των συναλλαγών.

“Χρησιμοποιώντας μεθόδους, όπως ο έλεγχος της ταυτότητας με βιομετρικά χαρακτηριστικά, οι έμποροι θα μπορούν να προστατεύουν την επιχείρηση και τους πελάτες τους από ολοένα και πιο εξελιγμένες απόπειρες απάτης μέσω τεχνητής νοημοσύνης”, καταλήγει η έρευνα της Juniper Research.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότερα