Three Seas Initiative (3Seas) Business Forum, Βίλνιους-Λιθουανία, 11/4/2024

Εκτός Ελλάδας

Image not found

Three Seas Initiative (3Seas) Business Forum, Βίλνιους-Λιθουανία, 11/4/2024

Έναρξη 09:00 - Λήξη 17:00
Βίλνιους, Λιθουανία

Σας ενημερώνουμε ότι στις 11 Απριλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί, στο Βίλνιους της Λιθουανίας, το Three Seas Initiative (3Seas) Business Forum, το οποίο διοργανώνεται από το Innovation Agency Lithuania, δημόσια υπηρεσία αφιερωμένη στην προώθηση του οικοσυστήματος καινοτομίας στη Λιθουανία.

Το 3Seas είναι μια μορφή περιφερειακής συνεργασίας 13 κρατών-μελών της ΕΕ, στρατηγικών εταίρων - της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των ΗΠΑ και της Γερμανίας, καθώς και συνδεδεμένων κρατών: Ουκρανία και Μολδαβία. Συμπεριλαμβάνονται επίσης ομοϊδεάτες χώρες ομοϊδεάτες: Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία και Φινλανδία.

Το “9ο 3Seas Summit and Business Forum” στο Βίλνιους θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τους μακροπρόθεσμους στόχους του 3Seas, με ιδιαίτερη έμφαση στην περιφερειακή και διατλαντική συνεργασία, την ισχυρότερη σύγκλιση και την καλύτερη συνδεσιμότητα στον άξονα Βορρά Νότου στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και την ψηφιακή τεχνολογία, καθώς και την οικοδόμηση πράσινων και κλιματικά ουδέτερων οικονομιών και την υποστήριξη των προσπαθειών ενσωμάτωσης των συνδεδεμένων με την ΕΕ κρατών - Ουκρανίας και Μολδαβίας.

Το Forum θα περιλαμβάνει συζητήσεις για βασικά θέματα, όπως: Χρηματοδοτικά μέσα για την ανάπτυξη των περιφερειών, Μετασχηματισμός μεταφορών και έξυπνη συνδεσιμότητα, Ανάκαμψη & ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, Ψηφιακές καινοτομίες και οικοσυστήματα κυβερνοασφάλειας, Μετασχηματισμός ενέργειας και net-zero τεχνολογίες.

Το Innovation Agency Lithuania θα διευκολύνει, επίσης, τη διοργάνωση συναντήσεων B2B/B2G και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο forum καλούνται να επικοινωνήσουν σχετικά με την Πρεσβεία της Λιθουανίας στην Ελλάδα (Mindaugas Vyskupaitis, Deputy Head of Mission, Mindaugas, e-mail: Mindaugas.VYSKUPAITIS@urm.lt, τηλ. 210 729 4357).

Για τη δήλωση συμμετοχής, μέχρι την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024, πατήστε ΕΔΩ.