10η Διεθνής Έκθεση China Hi Tech Fair 2008 (Shenzhen, 12 – 17 Οκτωβρίου 2008)

Εκτός Ελλάδας

Image not found
-

10η Διεθνής Έκθεση China Hi Tech Fair 2008 (Shenzhen, 12 – 17 Οκτωβρίου 2008)

Έναρξη 12:00 - Λήξη 17:00
Shenzhen

Σας ενημερώνουμε ότι στις 12-17 Οκτωβρίου 2008 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην πόλη   Shenzhen στη Νότια Κίνα, η 10η Διεθνής Έκθεση China Hi Tech Fair 2008.

 Η  China Hi - Tech Fair (CHTF), επίσημα εγκεκριμένη από το Υπουργικό Συμβούλιο της Λ.Δ. Κίνας και υποστηριζόμενη από τα Υπουργεία Εμπορίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας, Βιομηχανικής Πληροφόρησης και Εκπαίδευσης, καθώς και από την Επιτροπή Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC),  εγκαινιάστηκε το 1999 και έκτοτε θεωρείται ως η μεγαλύτερη και πιο σημαντική διεθνής έκθεση στην Κίνα αλλά και σε όλη την περιοχή της Ν.Ανατολικής Ασίας στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, καθώς φιλοξενεί κάθε χρόνο περίπου 3.000 εκθέτες (από τους οποίους σε ποσοστό 40% ξένες επιχειρήσεις), ενώ σημειώνει προσέλευση 60.000 επισκεπτών κατά μέσο όρο. Στην περσινή CHTF εκπροσωπήθηκαν 19 χώρες με εθνικά περίπτερα, , όπως Γερμανία, Γαλλία, Η.Β., Καναδάς, Η.Π.Α., Ιαπωνία, Ρωσία κ.α.

 Από τις ξένες συμμετέχουσες στην Έκθεση εταιρείες, οι πιο σημαντικές ήταν οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες Microsoft, IBM, Intel, Siemens, EPSON, Canon, Lucent και CISCO.

 Οι κύριες θεματικές ενότητες της Έκθεσης είναι οι εξής:

-              Εμπορευματοποίηση των Τεχνολογικών Καινοτομιών (Overseas Hi-tech Achievement Show, National Hi-tech Innovation Achievement Show, κ.α.)

-              Εξειδικευμένες επιδείξεις (IT, ELECON, FPD-Expo, κ.α.)

-              Fora (Υπουργικό Συνέδριο, Διεθνές Συνέδριο CEOs)

 Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο του Shenzhen.

 Σημειώνουμε ότι, η πόλη Shenzhen, όπου διοργανώνεται η Έκθεση, αποτελεί το κέντρο Υψηλής Τεχνολογίας της Κίνας, με έμφαση στη Βιομηχανία Ηλεκτρονικών και Πληροφορικής, έδρα των μεγαλύτερων κινεζικών επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, όπως Huawei, ZTE, Lenovo, Skyworth, Tencent, BYD, ενώ τα πάρκα υψηλής τεχνολογίας που δημιουργήθηκαν στην πόλη στα μέσα της δεκαετίας 1990, με την υποστήριξη της Κεντρικής Κυβέρνησης, αποτέλεσαν πόλο έλξης των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών Υψηλής Τεχνολογίας, όπως IBM, Intel, HP-Compaq, Dupont, Νοkia, Hitachi, Panasonic, Toshiba, Sanyo, Alcatel, Sony, Honda, Samsung, Siemens, Philips, κ.α.

Το Shenzhen διαθέτει πολλά εξειδικευμένα τεχνολογικά πάρκα και βιομηχανικές ζώνες, όπως:

-               Βιομηχανικό Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας, που έχει πιστοποιηθεί ως το εθνικό Βιομηχανικό Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας της Κίνας, όπου λειτουργούν βιομηχανίες από το χώρο της βιοϊατρικής, της ηλεκτρομηχανικής και των νέων υλικών.

-              Βιομηχανικό Πάρκο Liuxiandong, όπου φιλοξενούνται μονάδες παραγωγής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

-              Βιομηχανικό Πάρκο Shiyuan, για τη μαζική παραγωγή ηλεκτρονικών υπολογιστών και μερών αυτών.

-              Μεγάλη Βιομηχανική Ζώνη του Shenzhen, όπου έχουν εγκατασταθεί εταιρείες Υψηλής Τεχνολογίας από τις Η.Π.Α., Ιαπωνία και Ισραήλ. Η εν λόγω  βιομηχανική ζώνη, όπου  έχει δοθεί έμφαση στα ηλεκτρονικά προϊόντα, μηχανές ακριβείας, βιο-μηχανική, ιατρική βιομηχανία και νέα υλικά, περιλαμβάνει Ζώνη Ελευθέρου Εμπορίου (EPZ).

 Το Shenzhen διαθέτει συνολικά 3 Ειδικές Ζώνες Ελευθέρου Εμπορίου, όπου οι εταιρείες ξένου κεφαλαίου μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές σε ξένο νόμισμα και να εισάγουν ατελώς τον εξοπλισμό τους.

 Τέλος, η γεωγραφική του εγγύτητα και συγκοινωνιακή διασύνδεσή του με το Χονγκ Κονγκ δημιουργεί δυνατούς επιχειρηματικούς και εμπορικούς δεσμούς σε μια από τις πιο δυναμικές οικονομικές περιοχές της Κίνας, την αποκαλούμενη Hong Kong-Pearl River Delta (PRD)[1], τόσο σε τοπική όσο και σε διεθνή κλίμακα, ενώ η δημιουργία της εσωτερικής Ζώνης Ελευθέρου Εμπορίου του Χονγκ Κονγκ στην επαρχία Guangdong, γνωστή ως Συμφωνία Στενότερης Οικονομικής Συμμετοχής, επιτρέπει την ατελή είσοδο των προϊόντων που έχουν κατασκευαστεί στο Χονγκ Κονγκ στην ηπειρωτική Κίνα.

 Κατόπιν επικοινωνίας του Γραφείου μας με τους διοργανωτές, πληροφορηθήκαμε ότι για τη συμμετοχή Ελλήνων εκθετών σε συλλογικό περίπτερο δίνεται ειδική τιμή και άλλα προνόμια.

Επίσης, στο πλαίσιο της Έκθεσης υπάρχει η δυνατότητα διοργάνωσης επιχειρηματικών συναντήσεων για τις συμμετέχουσες ελληνικές επιχειρήσεις.

 Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την Έκθεση, oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα της Έκθεσης (www.chtf.com/english/),  ή να επικοινωνήσουν με την αρμόδια επικοινωνίας του China Hi-Tech Transfer Center, κα Peggy (τηλ.: 0086 755 82848952, φαξ: 0086 755 82848955, e-mail: wangyq@chtf.com).

  Από πλευράς μας, θεωρούμε ότι η συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων Yψηλής Τεχνολογίας στην Έκθεση CHTF αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία προβολής και προώθησης των προϊόντων και υπηρεσιών τους στην κινεζική αγορά, που  παρουσιάζει συνεχή ανάπτυξη σε μέγεθος και σημασία και αποτελεί και πύλη για τη διάδοση προϊόντων και υπηρεσιών Yψηλής Τεχνολογίας σε όλη την περιοχή της Ν.Ανατολικής Ασίας.