Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Συνεργασία HPE - FC Barcelona για την αναβάθμιση του Espai Barca

HEWLETT-PACKARD HELLAS ΕΠΕ
Πληροφορίες Επιχείρησης

H Hewlett Packard Enterprise (HPE) και η FC Barcelona υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας και πλέον η HPE είναι ο νέος επίσημος συνεργάτης Edge-to-Cloud του πρότζεκτ Espai Barça για τις επόμενες τέσσερις σεζόν, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2028. Η στρατηγική αυτή συμμαχία έχει ως στόχο να φέρει την επανάσταση στην εμπειρία θέασης των αθλητικών αγώνων. Οι νέες εγκαταστάσεις της Barça θα εξοπλιστούν με τις παγκόσμιας κλάσης τεχνολογικές λύσεις Networking της HPE Aruba και της πλατφόρμας HPE GreenLake cloud, που προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις ασφάλειας και δυνατότητα ανάλυσης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Η συνεργασία μεταξύ του συλλόγου και της HPE βασίζεται στην κορυφαία προσέγγιση που αφορά στο edge connectivity και στην τεχνολογία cloud της αγοράς, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα σε ολόκληρο το πρότζεκτ Espai Barça να προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες και εμπειρίες προσαρμοσμένες στους οπαδούς του, θέτοντας νέα πρότυπα για το μέλλον των αθλητικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Η συμφωνία αυτή αποτελεί μέρος του προγράμματος χορηγιών που σχετίζεται με το μελλοντικό Spotify Camp Nou και επετεύχθη χάρη στους κοινούς στόχους που μοιράζονται οι δύο πλευρές και αφορούν στον πλήρη εξοπλισμό του γηπέδου με τεχνολογίες αιχμής.

Τεχνολογική καινοτομία που βελτιώνει την εμπειρία του σταδίου

Η FC Barcelona έχει δεσμευτεί να καταστήσει το πρότζεκτ Espai Barça διεθνή κόμβο καινοτομίας και η συνεργασία με την HPE αποτελεί επιστέγασμα των προσπαθειών της να προσφέρει καινοτόμες τεχνολογίες που θα βελτιώσουν την εμπειρία των μελών και των οπαδών που θα επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις. Με την υποστήριξη της HPE, το πρότζεκτ Espai Barça θα είναι τεχνολογικά πρωτοπόρο σε παγκόσμιο επίπεδο, βελτιώνοντας κάθε πτυχή του σταδίου, από την άφιξη στο γήπεδο μέχρι το τέλος κάθε αγώνα ή εκδήλωσης. Οι νέες υπηρεσίες που θα διατεθούν στους φιλάθλους περιλαμβάνουν gamification και virtual reality. Επιπλέον, οι ομάδες από όλα τα τμήματα του συλλόγου μπορούν να επωφεληθούν από προηγμένα analytics για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης και της στρατηγικής των αγώνων.

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η HPE θα παρέχει τη λύση HPE GreenLake Private Cloud Enterprise με HPE data center servers και storage και HPE Aruba Networking, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων λύσεων για το campus και ασφαλών λύσεων AI-data center. Το network παρέχει μια κοινή βάση zero trust για τις ομάδες δικτύωσης και ασφάλειας της FC Barcelona, επιτρέποντας end-to-end visibility και ενιαίες πολιτικές ασφαλείας που μπορούν να ενσωματωθούν στο άκρο του δικτύου. Το data center είναι εξοπλισμένο με τα πιο προηγμένα switches  διανεμημένων υπηρεσιών, για να παρέχουν αυξημένη ασφάλεια για τη διασύνδεση των server, ενισχύοντας την προστασία και το visibility της ασφάλειας.

Η HPE αναπτύσσει επίσης ένα προηγμένο ασφαλές ασύρματο δίκτυο υψηλής ταχύτητας στο Spotify Camp Nou, για να παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους περισσότερους από 100.000 οπαδούς που θα βρίσκονται στο στάδιο. Στα μελλοντικά πλάνα βρίσκεται και η ενσωμάτωση private 5G για τις κύριες εφαρμογές. Επιπλέον, το HPE GreenLake Private Cloud Enterprise εκσυγχρονίζει την υποδομή IT του σταδίου για να παρέχει απλοποιημένη διαχείριση του φόρτου εργασίας, βελτιωμένη αυτοματοποίηση, αυξημένη ασφάλεια δεδομένων, ευελιξία και διαθεσιμότητα. 

Espai Barça, πολλά περισσότερα από ένα απλό στάδιο

Το Espai Barça είναι ένα από τα πλέον επαναστατικά project στον χώρο του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας που αναδιαμορφώνει και επεκτείνει όλες τις εγκαταστάσεις της FC Barcelona, συμπεριλαμβανομένου του εμβληματικού Spotify Camp Nou, και το μετατρέπει στο καλύτερο αθλητικό συγκρότημα στο κέντρο της πόλης. Οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαμβάνουν εξατομικευμένη εμπειρία εντός των εγκαταστάσεων χάρη στις τεχνολογίες αιχμής της HPE.

Η συμφωνία μεταξύ της FC Barcelona και της HPE πιστοποιεί ότι και οι δύο πλευρές θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στο ταξίδι προς την ψηφιακή εξέλιξη του συλλόγου, εξασφαλίζοντας ασφαλή ψηφιακή αλληλεπίδραση και συνδεσιμότητα μέσα στο γήπεδο και καθιστώντας το πρότζεκτ Espai Barça όχι μόνο ένα σύμβολο αθλητικής αριστείας, αλλά και έναν φάρο τεχνολογικής καινοτομίας.

Δήλωση του Juli Guiu, Vice-President of Marketing στην FC Barcelona

«Η συνεργασία μας με την HPE είναι ένα βήμα προς τη δημιουργία ενός ψηφιακά συνδεδεμένου και ασφαλούς περιβάλλοντος για το πρότζεκτ Espai Barça. Η τεράστια εμπειρία της εταιρείας σε τεχνολογίες συνδεσιμότητας και cloud σημαίνει αυτόματα ότι θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στα μέλη, τους οπαδούς και τους υποστηρικτές μας εξατομικευμένες εμπειρίες, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά την αλληλεπίδρασή τους με τον σύλλογο τις ημέρες των αγώνων στο Spotify Camp Nou, καθώς και στις διάφορες δραστηριότητες που θα διοργανωθούν μελλοντικά.»

Δήλωση του Alfredo Yepez, Senior Vice President and Managing Director, Λατινική Αμερική και Νότια Ευρώπη, Hewlett Packard Enterprise

«Η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ανάπτυξης και της επέκτασης του αθλητισμού σε όλο τον κόσμο, καθώς και της επιτάχυνσης της καινοτομίας. Η HPE είναι στην ευχάριστη θέση να είναι ο επίσημος συνεργάτης Edge-to-Cloud ενός από τους κορυφαίους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον κόσμο για να βελτιώσει την εμπειρία των επισκεπτών και των οπαδών του, παρέχοντας τεχνολογία αιχμης για το Espai Barça και το εμβληματικό Spotify Camp Nou.»