Νέα

Πολυεθνική ψήφος εμπιστοσύνης στο εγχώριο δυναμικό της τεχνολογίας

peopletech12

Ως ψήφο εμπιστοσύνης στο εγχώριο, υψηλής προστιθέμενης αξίας, ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα των τεχνολογιών, ερμηνεύει η SAP την απόφαση της να εγκαταστήσει στην Αθήνα το πρώτο παγκοσμίως Data Science Delivery Hub. Στόχος της εταιρείας, όπως τον περιέγραψε η διοίκηση της εταιρείας, σε χθεσινή εκδήλωση για τα εγκαίνια του Hub, είναι να ενθαρρύνει την καινοτομία και να επενδύσει σε ταλαντούχους νέους επιστήμονες, δίνοντας τους μια ευκαιρία να σταδιοδρομήσουν στη χώρα τους.

H SAP εγκαινιάζει το πρώτο παγκοσμίως Data Science Delivery Hub στην ΕλλάδαΤο πρώτο – παγκοσμίως - κέντρο ανάλυσης και αξιοποίησης δεδομένων της SAP, όπως επεσήμανε χθες ο country manager της εταιρείας για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Ανδρέας Ξηρόκωστας, δεν θα επικεντρωθεί μόνο στην εγχώρια αγορά. Θα επεκτείνει τη δράση του στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, φιλοδοξώντας να αποτελέσει την αρχή της περαιτέρω διεύρυνσης των δραστηριοτήτων της SAP στην Ελλάδα. 

Το Data Science Delivery Hub φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα κέντρο γνώσης και  αξιοποίησης του τεράστιου όγκου πληροφοριών (Big Data), που είναι διαθέσιμα στο ψηφιακό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες αυτές προς όφελος των εταιριών στην πορεία τους προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Όπως τόνισε ο κ. Ξηρόκωστας, οφέλη από το μετασχηματισμό και τη μετατροπή των data σε αξία μπορούν να έχουν όχι μόνον οι μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και οι μικρότερες, καθώς και φορείς του Δημοσίου. “Η αξία των δεδομένων και η αξιοποίησή τους είναι μεγάλη”, ανέφερε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι η αξιοποίηση τεχνολογιών, όπως τα big data analytics, μπορεί να έχει άμεσα αποτελέσματα σε πολλά μέτωπα, όπως η μάχη κατά της φοροδιαφυγής, με ό,τι θετικό συνεπάγεται για την οικονομία.

Το κέντρο έχει, ήδη, ξεκινήσει τη λειτουργία του, ενώ μέσα από τη στρατηγική συνεργασία με ακαδημαϊκούς και άλλους παραγωγικούς φορείς και με τη συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων, αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω με την πρόσληψη νέων στελεχών.

Big Data
Ο τομέας των Big Data αποτελεί σήμερα μία από τις κυριότερες τάσεις της ψηφιακής τεχνολογίας, που αναμένεται να διαμορφώσει τις εξελίξεις μέχρι το 2020. “Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, παρατηρούμε μία πρωτόγνωρου μεγέθους παραγωγή δεδομένων. Ωστόσο, τα πολλά δεδομένα δεν μεταφράζονται άμεσα και σε χρήσιμη πληροφορία”, τόνισε χθες ο Manager, Data Science EMEA/APJ/GCN Customer Innovation and Enterprise Platform της SAP, Παύλος Παναγιωτίδης, ο οποίος ηγείται του Hub.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, το Data Science Delivery Hub της SAP αναλύει σε βάθος τη δομή και τα χαρακτηριστικά των Big Data με στόχο να δημιουργήσει προϊόντα και τεχνολογικές λύσεις, που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να λειτουργούν πιο άμεσα και αποτελεσματικά».

Σχετικά με την επιλογή της Ελλάδας για την εγκατάσταση του κέντρου, ο κ. Ξηρόκωστας σημείωσε ότι “παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, η Ελλάδα συνεχίζει να αναπτύσσει ένα πολύ αξιόλογο ανθρώπινο κεφάλαιο στους χώρους της μηχανικής πληροφοριακών συστημάτων και της ανάλυσης δεδομένων. Με την επιλογή μας αυτή, δηλώνουμε έμπρακτα την εμπιστοσύνη μας στους Έλληνες επιστήμονες και ελπίζουμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του φαινομένου brain drain που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, αλλά και στην υποστήριξη της ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ