Νέα

Business IT Excellence Awards: Επιβράβευσαν τους πρωταθλητές των ΤΠΕ - Τιμητική διάκριση για τον ΣΕΠΕ

biteawards2014_s





Την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και την ευρηματικότητα, που διακρίνει τις εγχώριες εταιρείες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, επιβράβευσαν, για άλλη μια χρονιά, τα Business IT Excellence (BITE) Awards. Ο καθιερωμένος θεσμός ανέδειξε και φέτος τους πρωταθλητές της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής, που διακρίθηκαν για τις καινοτόμες πρακτικές και στρατηγικές αξιοποίησης των Τεχνολογιών Πληροφορικής Επικοινωνιών (ΤΠΕ), καθώς και συγκεκριμένα έργα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. 

Τα βραβεία διοργανώνουν το περιοδικό netweek της Boussias Communications και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Τελετή Απονομής των Business IT Excellence (BITE) Awards 2014 πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 300 υψηλόβαθμων στελεχών από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου στη χώρα μας και βραβεύθηκαν τα έργα και οι πρωτοβουλίες, που διακρίθηκαν από την αρμόδια κριτική επιτροπή των βραβείων, μέσω αδιάβλητης διαδικασίας.

Οι κατηγορίες των βραβείων, που απονεμήθηκαν στις διακριθείσες επιχειρήσεις ήταν:

Βραβεία σε επιχειρήσεις για τη Βέλτιστη Χρήση/Αξιοποίηση της Επιχειρηματικής Τεχνολογίας.
Αφορά επιχειρήσεις και οργανισμούς, που έχουν υλοποιήσει έργα ή έχουν λάβει πρωτοβουλίες στους τομείς των εφαρμογών, υποδομών, υπηρεσιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, καθώς και πρακτικές διαχείρισης/διοίκησης, που υποστηρίζουν την επιχειρηματική στρατηγική. Σε αυτήν την ενότητα βραβεύονται και κοινές συμμετοχές, που αποτελούνται από προμηθευτές - πελάτες.

Βραβεία σε εταιρείες Πληροφορικής & Επικοινωνιών σχετικά με τη στρατηγική που ακολουθούν, τις πρακτικές που χρησιμοποιούν και τις καινοτομίες που υλοποιούν. Δεν αξιολογείται το προϊόν ή η υπηρεσία, αλλά η επιτυχία τόσο στην εφαρμογή της επιχειρηματικής στρατηγικής, όσο και συγκεκριμένων τομέων δραστηριότητας, που εξετάζονται.

Βραβεία Έργων και Πρωτοβουλιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπου διακρίνονται πρωτοβουλίες, έργα αλλά και πολιτικές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ενώ αφορούν και κοινές συμμετοχές, που αποτελούνται από προμηθευτές - δημόσιους οργανισμούς. 

Τιμητικά βραβεία στον ΣΕΠΕ
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και η απονομή των Τιμητικών Βραβείων - Life Achievement σε στελέχη που, με την πορεία τους και τις πρωτοβουλίες τους, διαμόρφωσαν τον κλάδο. Τιμητικό Βραβείο απονεμήθηκε στους κ.κ.: Σπύρο Βυζάντιο για την προσφορά του στον κλάδο, μέσω της συμμετοχής του στο Προεδρείο του ΣΕΠΕ, Νίκο Παυλίδη για την εργασία του στην ανάδειξη της Πληροφορικής ως κεντρικό πυλώνα των τραπεζών και Κώστα Λουρόπουλο για τη διαρκή συνεισφορά του στη βελτίωση της αξίας των ΤΠΕ στα κοινά και τις επιχειρήσεις.

Επίσης, φέτος για πρώτη φορά, απονεμήθηκε το Βραβείο Κοινού, καθώς οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση ψήφισαν κατά την διάρκεια της Τελετής Απονομής, μέσω της εφαρμογής στο www.conferience.com. Το Βραβείο Κοινού κέρδισε η εταιρεία INTRACOM - TELECOM.

Τελετή
Τα βραβεία απένειμαν οι: Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Α΄ Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ΔΣ ΣΕΠΕ, Γιώτα Παπαρίδου, Β’ Αντιπρόεδρος ΔΣ ΣΕΠΕ, Νίκος Φαλδαμής, Πρόεδρος HEPIS, Ξενοφών Λιαπάκης, Πρόεδρος Hellenic CIO Forum, Αναστάσιος Αλέφαντος, International Representative itSMF Hellas, Μιχάλης Σαμιωτάκης, Πρόεδρος ISACA, Γιάννης Μπονάτος, Γενικός ΓραμματέαςISACA Athens Chapter, Μάριος Χασάπης, Υπεύθυνος Υπηρεσιών για τα Μέλη PMI Greece Chapter, Μιχάλης Μωραϊτης, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΙΠ της ΕΕΔΕ, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Hellenic CIO Forum και μέλος του ΔΣ του European CIO Association, Βασίλης Τραπεζάνογλου, Σύμβουλος Ψηφιακής Καινοτομίας, Κρικόρ Μαρουκιάν, Πρόεδρος τουitSMF Hellas και Γραμματέας του BCS Hellenic Section, Λάμπρος Τσόλκας, Αντιπρόεδρος Accenture και Νάνσυ Πουλούδη, Γενική Γραμματέας HeAIS.

© Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας - ΣΕΠΕ, 2008 - 2014

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ