Νέα

Δηλώστε συμμετοχή στο Τουρνουά του ΣΕΠΕ για Scaleup Εταιρείες Τεχνολογίας

witsa_final-23

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) ως μέλος του Παγκόσμιου Συνδέσμου Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας (WITSA) διοργανώνει, με την υποστήριξη της EY Ελλάδος, εθνικό τουρνουά για την επιλογή των επικρατέστερων εταιρειών τεχνολογίας scaleups, οι οποίες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο πρώτο Παγκόσμιο Τουρνουά Scaleups του WITSA.

Το Παγκόσμιο Τουρνουά του WITSA έχει σχεδιαστεί, για να αναδείξει τις καλύτερες Scaleups τεχνολογίας σε 6 ηπείρους. Λειτουργώντας ως καταλύτης για την καινοτομία, τις επενδύσεις και τη συνεργασία, παίζει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της ανάπτυξης του παγκόσμιου τεχνολογικού οικοσυστήματος καθώς και στην πιθανή ανακάλυψη του επόμενου παγκόσμιας εμβέλειας “Μονόκερου”.

Υποβάλλετε την αίτησή σας ΕΔΩ

Το ταξίδι ξεκινά με την επιλογή των νικητών σε τοπικό επίπεδο στις χώρες που συμμετέχουν στο Τουρνουά και κορυφώνεται στον Παγκόσμιο Τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνέδριου Καινοτομίας και Τεχνολογίας, τον Οκτώβριο του 2024 στο Ερεβάν της Αρμενίας. Οι εταιρείες τεχνολογίας, που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά, θα κερδίσουν παγκόσμια προβολή, ευκαιρίες χρηματοδότησης και άμεση πρόσβαση σε σημαντικούς φορείς λήψης αποφάσεων του κλάδου.

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ

Καινοτόμες εταιρείες τεχνολογίας scaleups με έδρα στην Ελλάδα καλούνται να υποβάλουν αίτηση έως τις 28 Ιουνίου του 2024. Μέσα από το εθνικό τουρνουά θα επιλεγούν οι scaleups που θα διαγωνιστούν στους τελικούς τον Οκτώβριο του 2024.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

  • Το τουρνουά είναι ανοιχτό σε εταιρείες τεχνολογίας με λύσεις/ προϊόντα σε όλους τους κλάδους (B2B, B2C), όπως Τεχνητή Νοημοσύνη, Χρηματοοικονομική Τεχνολογία, Τεχνολογία Υγείας, Βιωσιμότητα, Μέλλον Βιομηχανίας & Εργασίας, Ενέργεια, Κινητικότητα, Μεταφορές, Τεχνολογία Εκπαίδευσης, Βιοτεχνολογία, Έξυπνες Πόλεις, κλπ.
  • Εταιρεία τεχνολογίας scaleup θεωρείται μια δυναμική και ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία με γνώμονα την τεχνολογία, η οποία έχει έδρα στην Ελλάδα, έσοδα από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα και είναι επιπέδου ωριμότητας (TRL) 9.
  • Οι εταιρείες που συμμετέχουν βρίσκονται σε στάδιο χρηματοδότησης pre-series A και άνω. Αυτό περιλαμβάνει εταιρείες που δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμη series A χρηματοδότηση, αλλά έχουν προσελκύσει με επιτυχία χρηματοδότηση εκκίνησης (seed funding), επενδύσεις αγγέλων (angel investments) ή άλλες πηγές χρηματοδότησης.
  • Τα ετήσια έσοδα πρέπει να είναι τουλάχιστον 100.000 € για το τελευταίο οικονομικό έτος.
  • Η εταιρεία πρέπει να είναι εγγεγραμμένη στην Ελλάδα.
  • Τα scaleups που συμμετέχουν στον Παγκόσμιο Τελικό θα διαγωνιστούν στα αγγλικά.
  • Τα scaleups που συμμετέχουν στον Παγκόσμιο Τελικό αναλαμβάνουν όλα τα έξοδα μετάβασής τους, διαμονής και λοιπά.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων συμμετοχής για το εθνικό τουρνουά αποτελείται από τρεις (3) φάσεις.

Α’ Φάση: Έλεγχος τυπικών προϋποθέσεων – πληρότητας φακέλου υποψηφιότητας: οι υποβληθείσες υποψηφιότητες, μαζί με τα συνυποβαλλόμενα δικαιολογητικά, θα ελεγχθούν, σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής, και υποψηφιότητες που δεν τους πληρούν θα αποκλειστούν. 

Β’ Φάση: Αξιολόγηση Επιχειρηματικού Σχεδίου: Οι εταιρείες τεχνολογίας scaleups, των οποίων οι αιτήσεις συμμετοχής θα προκριθούν στην Α’ Φάση, θα αξιολογηθούν κατά το στάδιο αυτό, σύμφωνα με τα ακόλουθα πέντε (5) κριτήρια:

  • το επίπεδο της καινοτομίας και της τεχνολογικής ωριμότητας του προϊόντος ή της υπηρεσίας (innovation)
  • το βαθμό της ζήτησης από την αγορά και του ενδιαφέροντος των πελατών για το προϊόν (customer traction)
  • τη δυνατότητα εξέλιξης του επιχειρηματικού μοντέλου (scalability),
  • το αποτύπωμα της εταιρείας και της λύσης ως προς τη βιωσιμότητα και την κοινωνία (tech for good)
  • την ποιότητα των ανθρώπινων πόρων της επιχείρησης ως προς την ύπαρξη των κατάλληλων δεξιοτήτων για την επιτυχή υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου αλλά και την αναζήτηση υποψήφιων επενδυτών (potential).

Γ’ Φάση: Παρουσίαση Επιχειρηματικού Σχεδίου (pitch)

Οι προκριθέντες της Β’ Φάσης θα προσκληθούν να παρουσιάσουν προφορικά το επιχειρηματικό τους σχέδιο ενώπιον της Επιτροπής Αξιολόγησης για την τελική επιλογή των νικητών.

Η διάρκεια της κάθε παρουσίασης (pitch) θα είναι αυστηρά 8 λεπτά και θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από την Επιτροπή Αξιολόγησης (7 λεπτά).

Η παρουσίαση είναι σκόπιμο να απαντά στα ίδια ερωτήματα που αναφέρονται στη B’ φάση. Η παρουσίαση μπορεί να υποστηριχθεί από διαφάνειες ή/ και οποιοδήποτε άλλο οπτικοακουστικό μέσο ή/και demo των υπηρεσιών/προϊόντων της εταιρείας.

Οι παρουσιάσεις θα γίνονται στα Αγγλικά.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ / ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών πραγματοποιείται αποκλειστικά online, πατώντας ΕΔΩ, και πρέπει να ολοκληρωθεί έως και τις 28 Ιουνίου 2024.

Η υποβολή της αίτησης πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  1. Ισολογισμοί των τελευταίων 3 ετών όπως έχουν καταχωρηθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ). Αν δεν υπάρχουν, Έντυπο Ε3 των τελευταίων τριών ετών ή αντίστοιχο
  2. Ετήσιος πίνακας προσωπικού (Εργάνη-Ε4) ή/και οποιεσδήποτε επιπλέον ανακοινώσεις Ε3
  3. Γενικό Πιστοποιητικό από το ΓΕΜΗ
  4. Επιχειρηματικό Σχέδιο 2024-2026, το οποίο περιγράφει το βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, το κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, την στρατηγική ανάπτυξης και την αποδεδειγμένη καινοτομία

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τον ΣΕΠΕ στο info@sepe.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ