SEPEnews_Issue42

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕΠΕ

activities

e-Skills for Jobs 2014 Grand Event: Mobilising to Support Job Creation and Upskilling of the Workforce
Ο ΣΕΠΕ διοργάνωσε σε συνεργασία με το DIGITALEUROPE, στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής και στο Athenaeum Intercontinental, με μεγάλη επιτυχία το “e-Skills for Jobs 2014 Grand Event”, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας e-Skills for Jobs 2014 και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κεντρικό θεματικό άξονα του συνεδρίου αποτέλεσε η ανάδειξη της σημασίας των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την αντιμετώπιση της ύφεσης και την έξοδο από τη σημερινή οικονομική κρίση και ο καίριος ρόλος της ανάπτυξης των ψηφιακών δεξιοτήτων στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Το συνέδριο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ενός πολυπληθούς ακροατηρίου, αποτελούμενο από πολιτικές προσωπικότητες, αξιωματούχους της Ε.Ε., εκπαιδευτικούς φορείς, ακαδημαϊκούς, φοιτητές και μαθητές, ενώ δυναμικό παρών έδωσαν εκπρόσωποι της ελληνικής και διεθνούς επιχειρηματικής σκηνής του κλάδου ΤΠΕ.

20 Μαΐου 2014, Enterprise Mobility Conference
Το Enterprise Mobility Conference διοργάνωσε η Boussias Communications με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ. Το Συνέδριο είχε ως στόχο να ανα­δείξει και να αναλύσει τη σημαντικότητα της διαμόρφωσης μιας σωστής στρατηγικής mobility, ενώ προσέφερε καθοδήγηση για τις προκλή­σεις, που μπορεί να αντιμετωπίσει στην πορεία, όπως πχ. τη διαχείριση μιας ευρείας γκάμας κινητών συσκευών αλλά και την εξασφάλιση της προστασίας των εταιρικών δεδομένων.

4 Ιουνίου 2014, Outsourcing Conference 2014: Strategize, Maximize and Save
Η Ethos Events πραγματοποίησε το “Outsourcing Conference 2014: Strategize, Maximize and Save” με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ. Η διοργάνωση παρείχε την εμπειρία ενός διαδραστικού συνεδρίου, το περιεχόμενο του οποίου διαμορφώθηκε μέσα από μία σε βάθος Ανάλυση Έρευνας της ελληνικής αγοράς, με στόχο τον προσδιορισμό της τρέχουσας έκτασης του outsourcing στην Ελλάδα του 2014, την εκτίμηση της αντίληψης της αγοράς για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και της ικανοποίησης των πελατών και την ανίχνευση των αναδυόμενων μελλοντικών τάσεων. Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχε, εκ μέρους του ΣΕΠΕ, η κυρία Γιώτα Παπαρίδου, Β’ Αντιπρόεδρος ΔΣ ΣΕΠΕ.

12 Ιουνίου 2014, Kodu Kup Europe Competition
Η Ελλάδα συμμετέχει στο European Kodu Kup, που διοργανώνεται από τη Microsoft Ελλάς και τo European Schoolnet, στο πλαίσιο της πρω­τοβουλίας e-Skills for Jobs 2014 και τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΠΕ. Το Kodu Kup Europe είναι ένας νέος σχολικός διαγωνισμός, που ενθαρρύνει τους μαθητές να σχεδιάσουν παιχνίδια και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό/ κωδικοποίηση με έναν ευχάριστο και ελκυστικό τρόπο.

Οι φιναλίστ από κάθε χώρα θα προσκληθούν στο Coding Camp στις Βρυξέλες τον Οκτώβριο του 2014.

19 Ιουνίου 2014, “Wake up your Creative Mind!” Seminar
Το σεμινάριο ηγεσίας, με τίτλο “Wake up your Creative Mind!” πραγ­ματοποιήθηκε από τη SARGIA Partners SA, με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ. Το σεμινάριο είχε ως στόχο να απαντήσει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σε ό,τι αφορά την καινοτόμο σκέψη, αλλά και να δώσει απαντήσεις στο πως να πυροδοτήσουμε το δικό μας δημι­ουργικό οίστρο.

Στο βιωματικό και πρωτοποριακό αυτό workshop, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τεχνικές μέσα από τις οποίες θα “ξυπνήσουν” τα δημιουργικά τους χαρακτηριστικά και θα απογειώ­σουν την απόδοση τους, τις επαγγελματικές τους σχέσεις αλλά και τη ζωή τους συνολικά.

26 Ιουνίου 2014, Γενική Συνέλευση των Μελών του ΣΕΠΕ
Στο πλαίσιο της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου, των επιτροπών του ΣΕΠΕ, καθώς και η παρουσίαση και έγκριση του Ισολογισμού και της Έκθεσης Ελέγχου Οικονομικής Διαχείρισης της χρήσης για το 2013.

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες που ανέπτυξε ο ΣΕΠΕ κατά το τελευταίο έτος, μέσω συνεχών επαφών με φορείς της πολιτείας και της αγοράς, αλλά και μέσω της ενεργούς συμμετοχής σε όλες τις διαβουλεύσεις που σχετίζονται με θέματα του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΕ, απευθυνόμενο στα μέλη του Συνδέσμου αναφέρθηκε στη στρατηγική του Συνδέσμου, η οποία στο επίκεντρο της έχει την ανάδειξη του κλάδου σε στρατηγική βιομηχανία για την ανάπτυξη και ανόρθωση της Ελληνικής οικονομίας. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη δυναμική παρέμβαση του ΣΕΠΕ για το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων εξωστρέφειας και προβολής του κλάδου στις διεθνείς αγορές, μέσω των συνεργασιών του με τον DIGITALEUROPE, το WITSA και τον ΕΙΤΟ.

30 Ιουνίου 2014, Business IT Excellence Awards 2014
Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Business IT Excellence (BITE) Awards 2014, επιβραβεύοντας για άλλη μια χρονιά την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και την ευρηματικότητα, που διακρίνει τις εγχώριες εταιρείες Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Ο καθιερωμένος θεσμός ανέδειξε και φέτος τους πρωταθλητές της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής, που διακρίθηκαν για τις καινοτόμες πρακτικές και στρατηγικές αξιοποίησης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, καθώς και συγκεκριμένα έργα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Τα βραβεία διοργανώνουν το περιοδικό netweek της Boussias Communications και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τη συνεργασία του ΣΕΠΕ.

Τιμητικό Βραβείο απονεμήθηκε στον κύριο Σπύρο Βυζάντιο για την προσφορά του στον κλάδο, μέσω της συμμετοχής του στο Προεδρείο του ΣΕΠΕ, στο πλαίσιο της κατηγορίας των Τιμητικών Βραβείων - Life Achievement. Κατά την τελετή, εκ μέρους του ΣΕΠΕ, απένειμαν βραβεία οι κ.κ. Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Α΄ Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ΔΣ ΣΕΠΕ και Γιώτα Παπαρίδου, Β’ Αντιπρόεδρος ΔΣ ΣΕΠΕ.

2 Ιουλίου 2014, 4ο Ετήσιο Συνέδριο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Στρατηγική, Έργα, Υπηρεσίες και Υποδομές στο νέο ΕΣΠΑ
Η Teamworks διοργάνωσε το 4ο Ετήσιο Συνέδριο Ηλεκτρονικής Δια­κυβέρνησης e-Government Forum, με θέμα “ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥ­ΒΕΡΝΗΣΗ: Στρατηγική, Έργα, Υπηρεσίες και Υποδομές στο νέο ΕΣΠΑ”. Στις λειτουργικές ενότητες του συνεδρίου, που είχαν στόχο να μεγι­στοποιήσουν την επικοινωνία και ενημέρωση στελεχών του Δημόσι­ου και Ιδιωτικού τομέα, χρηστών και φορέων που έχουν αρμοδιότη­τα την ανάπτυξη των ΤΠΕ, περιλαμβάνονται οι θεματικές “Νέες Ψηφι­ακές Υποδομές και Υπηρεσίες στους πολίτες”, “Ψηφιακή Στρατηγική και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση”, “Στρατηγική συνεργασίας Δημοσί­ου και Ιδιωτικού τομέα στον χώρο των ΤΠΕ”. Στις εργασίες του συνεδρίου, εκ μέρους του ΣΕΠΕ, συμμετείχε η κυ­ρία Γιώτα Παπαρίδου, Β’ Αντιπρόεδρος ΔΣ ΣΕΠΕ.

Έρευνα για τον κλάδο Ανάπτυξης Λογισμικού στην Ελλάδα
Ο ΣΕΠΕ ως βασικός θεσμικός φορέας για τις επιχειρήσεις του κλά­δου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ανακοινώνει πρωτοβουλία διεξαγωγής έρευνας σχετικά με τον κλάδο ανάπτυ­ξης λογισμικού στην Ελλάδα.

Σκοπός της έρευνας, η οποία απευθύνεται στις Επιχειρήσεις του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, είναι η κα­ταγραφή των δραστηριοτήτων και αναγκών των επιχειρήσεων που ασχολούνται με την παραγωγή λογισμικού στη χώρα μας καθώς και η καλύτερη δυνατή χαρτογράφηση του κλάδου.

Παράλληλα, στόχος του ΣΕΠΕ είναι τα αποτελέσματα της έρευνας να αξιοποιηθούν για την καλύτερη κατανόηση και συστηματοποίη­ση των προτάσεων και ενεργειών του Συνδέσμου προς την Πολι­τεία, καθώς και για την εξεύρεση πιθανών συνεργασιών προς την υλοποίηση έργων και ανάπτυξη λύσεων ή/ και υπηρεσιών τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην Ελληνική αγορά.

Τα συμπεράσματα από την επεξεργασία μαζί με τα στοιχεία αυτά θα είναι διαθέσιμα προς τις Επιχειρήσεις κλάδου Τεχνολογιών Πληρο­φορικής και Επικοινωνιών, τους αρμοδίους φορείς και θα αξιοποιη­θούν κατά την υποβολή των προτάσεων του ΣΕΠΕ προς την Πολιτεία.

egg - enter.grow.go
Ο ΣΕΠΕ υποστηρίζει το Πρόγραμμα “egg - enter.grow.go”, το οποίο απο­τελεί μια πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank την οποία σχεδίασε και υλοποιεί με το Corallia, που στοχεύει στη στή­ριξη της νεανικής καινοτομικής επιχειρηματικής δραστηριότητας και στην ενίσχυση της προοπτικής βιώσιμης απασχόλησης του ανθρώ­πινου δυναμικού της χώρας, ιδιαίτερα των νέων.

Απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν μια πρωτότυπη ιδέα που ενδεχομένως καλύπτει μια ανάγκη ή αξιοποιεί μια ευκαιρία μιας ικανοποιητικού μεγέθους αγοράς και διαθέτουν το ζήλο να με­τατρέψουν την επιχειρηματική τους “ιδέα” σε “πράξη”.

{{{ ArticleFiles }}}