Νέα

Oι μισοί κάτοικοι του πλανήτη έχουν πλέον smartphone

smartphonehanddf

Χρειάστηκαν 27 χρόνια, ώστε ο πλανήτης να αγγίξει το ορόσημο που πέτυχε φέτος τον Ιούνιο: ο μισός πληθυσμός της γης να διαθέτει πλέον ένα smartphone, καθώς περίπου 4 δισ. άνθρωποι χρησιμοποιούν σήμερα ένα “έξυπνο” κινητό. Προβλέπεται δε ότι 5 δισ. άνθρωποι ανά τον κόσμο θα χρησιμοποιούν smartphone παγκοσμίως μέχρι το 2030.

 

4 δισ. άνθρωποι - από τους περίπου 7,9 δισ. κατοίκους του πλανήτη - χρησιμοποιούν σήμερα ένα smartphoneΗ παγκόσμια βάση χρηστών smartphone έχει αυξηθεί δραματικά από μόλις 30.000 άτομα το 1994 σε 1 δισ. το 2012 και 3,95 δισεκατομμύρια τον Ιούνιο του 2021. “Με περίπου 7,90 δισεκατομμύρια άτομα συνολικά στον πλανήτη τον Ιούνιο του 2021, σημαίνει ότι το 50% ολόκληρου του κόσμου διαθέτει πλέον smartphone”, αναφέρει νέα έρευνα της Strategy Analytics.

 

Όπως θυμίζει η σχετική έκθεση της εταιρείας, το πρώτο σύγχρονο smartphone στον κόσμο, το IBM Simon, κυκλοφόρησε στο εμπόριο στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1994. Ακολούθησαν και άλλα διάσημα μοντέλα, όπως το Nokia 9110 Communicator το 1998 και το Ericsson R380 για την Ευρώπη το 2000.

 

Το iPhone της Apple διέδωσε σε μαζικό επίπεδο το smartphone το 2007, ενώ το Google Android “εκδημοκράτισε” τα “έξυπνα κινητά” με μια προσιτή πλατφόρμα λογισμικού από το 2008.

 

Ο πιο επιτυχημένος υπολογιστής

“Η μισή ανθρωπότητα διαθέτει πλέον ένα smartphone. Το smartphone είναι ο πιο επιτυχημένος υπολογιστής όλων των εποχών. Σήμερα χρησιμοποιούνται από 4 δισ. άτομα παγκοσμίως, από την αστική Καλιφόρνια έως την προαστιακή Κίνα και την αγροτική Αφρική. Οι καταναλωτές και οι εργαζόμενοι λατρεύουν την άνεση, τη χρησιμότητα και την ασφάλεια του να έχουν έναν συνδεδεμένο υπολογιστή στην τσέπη τους. Τα smartphone έχουν γίνει ένα βασικό καθημερινό εργαλείο”, σχολιάζει η Strategy Analytics.

 

1,4 δισ. το 2021

Φέτος αναμένεται να διατεθούν στην παγκόσμια αγορά 1,4 δισ. smartphones, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 12% έναντι του 2020. Κατά το περασμένο έτος, οι πωλήσεις διεθνώς υποχώρησαν κατά 7%, υποκύπτοντας στις εκρηκτικές συνθήκες, που δημιούργησε η πανδημία.

 

Η ευρύτερη περιοχή της Κίνας θα παραμείνει και το 2021 η μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη για τη βιομηχανία των smartphones, με τις πωλήσεις στην περιοχή να προσεγγίζουν φέτος τα 400 εκατ. συσκευές. Στη δεύτερη θέση θα βρεθεί η περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού με πωλήσεις 380 εκατ. συσκευών, με την ΕΜΕΑ να ακολουθεί με 355 εκατ. πωλήσεις και τη Βόρεια Αμερική να έπεται με 181 εκατ. smartphones.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Canalys, μέχρι σήμερα, η ανθεκτικότητα της αγοράς είναι εντυπωσιακή. Και αυτό γιατί το smartphone αναδεικνύεται σε μια ζωτικής σημασίας συσκευή για τη διατήρηση των ανθρώπων συνδεδεμένων τόσο εντός, όσο και εκτός σπιτιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ