Νέα

Πρόγραμμα Προθερμοκοίτησης για startups, ύψους €30 εκατ.

startupnew112

Τη στρατηγική της για τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας αναπτύσσει αυτήν την περίοδο η ελληνική κυβέρνηση, εγκαινιάζοντας νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη των startups. Μεταξύ των δράσεων που δρομολογεί το αρμόδιο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης συμπεριλαμβάνεται το Πρόγραμμα Προθερμοκοίτησης, προϋπολογισμού €30 εκατ., το οποίο έχει ως στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στους κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας. Την ίδια στιγμή, τα συναρμόδια Υπουργεία έχουν δρομολογήσει τις ενέργειες για τη χαρτογράφηση και ενίσχυση του υφιστάμενου δικτύου υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων. Παράλληλα, σταδιακά ενεργοποιούνται δράσεις ανοιχτής καινοτομίας με στόχο την προώθηση των καινοτόμων τεχνολογιών στη νέα γενιά.

Στόχος η ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στους κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίαςΤα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις δράσεις ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας εξήγησε ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, κ. Νίκος Παππάς, κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους 10 startup επιχειρήσεων, που θα συμμετάσχουν - με τη στήριξη του Υπουργείου και του Enterprise Greece-  στη Διεθνή Έκθεση CES στο Λάς Βέγκας. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, μετά από τη συνάντηση σχολίασε: “Η χώρα μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα στη διεθνή σκηνή, έχει εξαιρετικές περιπτώσεις προϊόντων και ιδεών, έχει ανθρώπινο δυναμικό και την αποφασιστικότητα της Πολιτείας να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες, τόσο στην ανάπτυξη προϊόντων και τεχνολογιών όσο και στη διάχυση αυτών στην κοινωνία, ώστε να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη και να συμβάλλουμε -σε πολλές περιπτώσεις- στην άρση των κοινωνικών αποκλεισμών”.

Ικανοποίηση
Οι εκπρόσωποι των νεοφυών επιχειρήσεων, από την πλευρά τους, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις ως τώρα πρωτοβουλίες της Πολιτείας (σ.σ.: είχε προηγηθεί η συμμετοχή 140 εταιρειών στη ΔΕΘ 2018 στο περίπτερο Digital Greece και ανοιχτή συζήτηση με την κατάθεση προτάσεων από μέρους της start up κοινότητας για την ενίσχυση του κλάδου) και ευχαρίστησαν για τη δυνατότητα που τους δίνεται να συμμετάσχουν στη Διεθνή Έκθεση CES. Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, κ. Στέλιος Ράλλης, ανέφερε: “Το 2019 ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς 10 startups θα συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη τεχνολογική έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στο Λάς Βέγκας και στην οποία συμμετέχουν 4.500 εκθέτες και περισσότερες από 1.000 νεοφυείς επιχειρήσεις. Η Ελλάδα έχει πλέον τη δυνατότητα να προβάλει κάτι παραπάνω από το κλασικό τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν. Η χώρα μας μπορεί να εξάγει τεχνολογία, έχοντας τους καλύτερους πρεσβευτές, αυτές τις επιχειρήσεις”. Τέλος, ο αναπληρωτής διευθυντής Υποστήριξης Επενδύσεων του Enterprise Greece, κ. Ηλίας Ηλιάδης, σημείωσε: “Ο κλάδος της τεχνολογίας αποτελεί τομέα αιχμής, κυρίως, λόγω του υψηλά καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η χώρα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ